27.7.2007

Uusia suunnitelmia ja pieniä näperryksiä


Kuvassa Tiimarista ostetut tuolit ja arkku valmiiksi maalattuina -tarjotin on sentään tehty kokonaan itse (minilaatoista ja tabletin osista). Kalusteet ovat pyörineet pöydällä jo muutaman viikon, eilen sain vasta liimattua servetistä leikatut kukat arkkuun.
Uusista suunnitelmista ensimmäisenä yritän toteuttaa kaupan vanhaan kaiuttimeen (Kiitos Pirkolle materiaalista!). Kaiuttimesta on jo etuosa ja muut ylimääräiset osat irti, vaatii vielä pientä hiontaa ennenkuin pääsen tapetoimaan (vähemmälläkin liimalla olisi pysynyt kaiutin kasassa!). Hyvä, että on sentään tapetin valinta helppoa, kun on vain pari vaihtoehtoa... Tasaiset lastulevyseinät olisi helppo maalatakin, mutta tähän "antiikkiseen" kauppaan tapetointi sopii mielestäni paremmin; ei mitään liian kliinistä ja modernia. Nyt jo tuntuu että kauppaan on tulossa enemmän sisältöä kuin kaiuttimeen sopii, mutta ainahan näillä suunnitelmilla on tapana paisua. Toisaalta, meillä on kyllä ne isommatkin kaiuttimet...

23.7.2007

Lomailua ja näpertelyä

Suurin osa heinäkuusta on kulunut lomaillessa, mutta jossakin välissä olen onnistunut tekemään uuteen keittiö-aiheiseen nukkisvaihtoon pieniä näperryksiä. Vielä pari tekemättä ja osa valmiistakin paketoimatta ennenkun pääsen postittamaan pienimöt...
Aihe osoittautui yllättävän vaikeaksi; useimmat hienot ideat toimivat vain jos tavaroita ei tarvitsisi postittaa, osa oli liian helposti särkyviä ja loput yllättäen liian painavia. Miten niin pienet esineet voikin olla niin painavia?!
Takaisin salaisten näpertelyjen pariin...

5.7.2007

Musiikkia!

Vihdoinkin sain näperreltyä jotain valmiiksi! Muutamasta puunpalasta, kankaasta ja kahdesta nappikorviksesta tuli antiikkiradio (lisää perintöesineitä...). Radion pyöreä kotelo-osa on suitsukerasiasta, pohja ja etusäleikkö petsattua balsaa. Osan puurasiasta käytin jo joulun aikaan hyllyn tekoon ja siitä asti olen siirrellyt tuota jämäpalaa työpöydällä edestakaisin, mutta en ole saanut tehtyä siitä mitään. Mittatikku jäi taas pois kuvasta; leveys on n. 3,5 cm ja korkeus 2,7 cm.

2.7.2007

Vihdoinkin valmis!

Kuukausien pistelyn jälkeen lintu&kukka -seinätekstiili on valmis! Työ eteni hitaasti -ehdin saada valmiiksi puutarhaboxin, mattoja, tekstiilivaihdon tyynyt ja muuta pientä ennen kuin tämä valmistui. Voi olla, että jää ainoaksi "perintötekstiiliksi" nukkiksessani... Vaikka seinätekstiilin mitat on vain 13,5 x 8 cm, niin pistoja uppoaa noin tiheään kankaaseen ihan riittävästi minun makuuni. Jotain hyvää näissä minitekstiileissäkin on; ei ole säilytysongelmia -kaikki tähän mennessä tekemäni väkerrykset sopivat helposti litran minigrip-pussiin!
Seinätekstiilin ripustusta täytyy ehkä miettiä vielä, balsasahalla katkaistun (ja tätä harrastetta en suosittele...) helmen puolikkaat puutikun päissä ei näytä kovin tyylikkäiltä. Onneksi ei ole kiirettä, kun ei ole sitä seinääkään mihin tämän ripustaisi.
Kuvassa myös viime viikolla valmistuneet kukkamatto ja kirsikka, kirsikalle tulee vielä kehykset kunhan löytyy sopivaa materiaalia.