23.12.2007

Joulukalenterin luukku 23...

... eikä taaskaan mitään yllätystä; omin käpälin tehty peli vain tarjolla tälle päivälle.
Näitä pelejä tehdessä muutama tunti meni iloisesti ennenkuin kaikki 416 pientä helmeä oli liimattu paikalleen -tai ainakin suunnilleen tunnistettavaan muodostelmaan. Käytännön syistä helmi-nappulat piti kuitenkin liimata, vaikka se ehkä hiukan vaikeuttaa pelaamista; parempi kuitenkin kuin konttailla lattialla karanneiden helmien perässä.

16.12.2007

Joulukoriste 2007

Melkein valmista jo, eikä ole vielä edes joulu mennyt! Suunnittelin tekeväni lumihiutaleita lyhdyn ikkunoihin, mutta idea jää ajatuksen tasolle -ei niin pieniä taiteltuja papereita näillä käpälillä leikata. Kuvan ottamisen jälkeen oven laseihin on liimattu pieniä "lumisia" kuusia koristeeksi (jäivät yli pakettikortteja tehdessä).
Tekemäni pöytäliinat ovat joutuneet matoiksi ja joulukortit on ripustettu erittäin epäkäytännöllisesti niin ettei lyhdyn ovea voi sulkea... Terssilla kuitenkin tarkenee nyt hieman paremmin, kiitos joulukalenterista saadun huovan!

14.12.2007

Kuvia viikon puuhasteluista!

Eilisen ja tämän illan näpertelyt; jouluinen kukka-asetelma valmiiseen koriin (mm. helmistä tehtyjä hyasintteja), hylly (balsasta) lyhtyä varten ja joulukalenteripakettien "käärepapereista" tehdyt tyynyt (kiitos vielä näistä kankaista, toinenkin kangas on jo käytetty lyhdyn lattialle matoksi!).

Tässä vihdoin valmiiksi maalattuna "talviterassi"; pakko myöntää että se on hiukan epäkäytännöllinen ilman terassilämmitintä, mutta käyttäköön terassilla istujat vaikka vilttejä...

Joulukalenterista ei sitten tullutkaan kahvipöytään kermapurkkia; kaunis jouluinen pannumyssy sen sijaan löytyi tänään paketista!

11.12.2007

Kalenteripettymys!

Ei mitään yllätystä joulukalenterista tänään; vain punaisia pöytäliinoja, jotka olen itse tehnyt. Onneksi aikaisemmista "luukuista" on tullut kivoja juttuja -ja yllättävän hyvin yhteen sopivia; ensin kahvipurkki ja muutamaa päivää myöhemmin palasokerit, kermapurkkia vielä odotellaan...

5.12.2007

Joulukoriste, versio 2

Joulukuusi on koristeltu, lyhdyn sisustuksen suunnittelu on menossa ja "pihalle" on suunniteltu & aloitettu rakentamaan aitarakennelmaa jäätelötikuista. Lyhdyn sisälle ei kovin paljon kalusteita sovi, mutta onneksi talviterassit ovat suosittuja ja aidan yhteyteen tuleekin pöydille ja tuoleille pieni terassi. Tai "pieni" on tietysti suhteellinen käsite, venyy sitä mukaa kuin rakentajan suuruudenhulluus kasvaa... Tällä hetkellä terassin aidan lyhyemmän sivun pituus on 9,2 cm (n. 110 cm); kuvia lisään kun aita- ja terassirakennelma on valmis.

4.12.2007

Joulukalenteri

4 lahjaa jo avattu nukkis-joulukalenterista! Joulukalenterin paketit on laitettu äidin jo yli kymmenen vuotta sitten tekemään joulukoriin, jossa tähän asti on joulun aikaan pidetty karkkeja (eihän ne siinä kovin kauan ole koskaan säilyneet, pelkkiä papereita jäljellä jo parin päivän jälkeen), nyt on terveellisempi versio "herkkukorista".Kivoja yllätyksiä on löytynyt ja sopivat hyvin suunnittelemaani "joulukoristeeseen". Viime vuotisesta versiosta mukaan pääsee ainakin joulukuusi ja piparitalo, vaikka eivät niin tyylikkäitä olekaan, mutta itse tehtyjä... Lisäksi pitää keksiä jotakin valkoista maastoksi/taustaksi ja sitten viikonlopun ostoskierroksella mukaan tarttunut lyhty (niin, aivan joululahjojahan piti ostaa eikä itselle lisää tavaraa...) täytyy sisustaa aiheeseen sopivaksi.
Muutamaan "nukkiskauppaankin" on viime viikkojen aikana eksytty; Nukkelaan Tampereella ja (taas!) Riimikkoon Porvoossa -eihän niistä kummastakaan päässyt ulos ostamatta jotakin (kummallinen vimma keräillä pieniä metalliesineitä!?!).