25.6.2008

Puutarhapenkki

Mukavaa, kun muutaman kuukauden odottelun jälkeen puutarhassa ei tarvitsekaan enää seisoskella -voi jopa istua penkillä! Kovin rennosti on turha yrittää loikoilla selkänojattomassa versiossa, mutta penkkiä onkin tarkoitus myöhemmin väärinkäyttää korokkeena ruukuille ettei kaikki minikasvihuoneen sisustus olisi niin matalaa. "Myöhemmin" on tässä tapauksessa erittäin pitkä aika, niin hitaasti tämä puuhastelu etenee.
Penkin maalaus tai petsaus on vielä tekemättä, täytyy harkita vähän aikaa ja miettiä muita kalusteitakin. Kaikkea ei kuitenkaan voi saman värisiksi käsitellä tai koko puutarhasta tulee liian tylsän näköinen -eikä yhtään mielenkiintoinen.
Penkin malli on napattu suoraan Freida Grayn "Dolls' House Furniture"-kirjasta; ja oikein mittojen mukaan tehty!!!

23.6.2008

Nyherrystä & nyperrystä

Vaihteeksi kuva keskeneräisestä työstä -toivoa valmistumisesta joskus kuukausien kuluttua, ehkä... Kesäkuussa on ollut riittävästi sadepäiviä kaikenlaiseen askarteluun ja käsitöiden tekoon, mutta mitään valmista en ole saanut aikaan. Tämäkin työ etenee vauhdikkaasti kuin etanan maratonjuoksu ja vauhtia hidastaa entisestään kaikki pikkuvirheet (kuka tätä salaa pistelee väärin!?!), joiden korjaaminen on ollut pakollista tai muuten koko kuvio menee sekaisin. Ja minähän en voi sietää purkamista!
Muutaman viikon tauko kaikesta neulaan ja lankaan liittyvästä voisi olla taas paikallaan, jos vahingossa muutakin edistystä sitten tapahtuisi. (Ne puutarhakalusteetkin on vielä kesken...)

Ja vielä vähän lisäyksiä; mattomalli löytyy DollsHouse -lehdestä (helmikuu 2008), jos jollakin sattuu olemaan runsaasti ylimääräistä aikaa näpertelyyn!

1.6.2008

Mattoprojekti alussa

Sain vihdoin edellisen käsityön valmiiksi ja tilasin taas lisää materiaaleja; kangasta ja lankaa lintu-mattoa varten.
Työ ei ole vielä edistynyt kovin pitkälle, kangas on leikattu & ommeltu reunat (käsin tämäkin, kun ei ole ompelukonetta). Tästä riittää taas "iloa" pitkäksi aikaa, mutta pakkohan ihmisellä on olla keskeneräisiä projekteja.
Tätä tärkeää periaatetta noudattaen kävin aamulla hamstraamassa kirppikseltä pussillisen nauhoja, ei niin mitään erityistä tarkoitusta varten, mutta ainahan niitä askarrellessa ja näperrellessä kuluu. (Ja tietysti kesäsunnuntaihin kuuluu pyöräily Konttitorille Vermoon vaikka ei mitään ostaisikaan, nyt tosin "muutamien mutkien" kautta ajeltuna mittariin tuli 28,6 km....)