2.2.2007

Valmiit matot

Kokonainen viikko ristipistoja tv:tä katsellessa ja valtavat matot ovat valmiita! Tulitikku-mitta jäi taas pois kuvasta, mutta sinisen maton mitat on 6x7,5 cm, kelta-vihreän 5x6 cm. Oikealla kukka-kokeilu, josta en tee mattoa (kuvio on hankala minikokoisten pistojen vuoksi eikä muutenkaan sovi mielestäni mattoon). Kukalle on keksittävä jotakin muuta käyttöä, korttiin ehkä?
Reunojen ompelu oli huomattavasti helpompaa, kun pistelin ristipistoja maton reunaan asti valmiiksi, käänsin ylimääräiset rivit maton taakse ja ompelin ristipistorivien välistä siististi. Ei erotu edes läheltä katsoen eikä reunat pingota ja kiemurtele kuten kelta-vihreässä matossa, jonka ompelin tiheästi (mutta epäsäännöllisesti) reunasta...
Nyt kun mattojen tekoa on harjoiteltu, voisin kokeilla jotakin isompaa -voin vahingossa eksyä taas keittiöprojektin pariin ja tehdä ison maton ruokapöydän alle. Mun vauhdilla maton oletettu valmistumisaika on ehkä syksyllä tai viimeistään jouluksi, siihen mennessä voi jo keittiön kaapitkin olla valmiit.

Ei kommentteja: