26.2.2007

Vauvaboxi


Vaihteeksi kuvia jostakin valmiista, kun boxikin muutti viikonloppuna pohjanmaalle uuteen kotiinsa. Näissä tavallista pienemmissä vauvatavaroissa oli näille näpeille riittävästi haastetta, mutta lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Kehdon ja hoitopöydän mallit löysin netistä, pöytään on lisätty vähän kaaria että kalustus sopii paremmin yhteen (naulakko muotoiltu samalla tavalla). Mobile on tehty rautalangasta , hammastikuista ja kuvioleikkuri-terriereistä (koiraharrastajille sopiva). Pupu on väännelty ohuesta piippurassista, leikkiauto hyllyllä on massasta ja "pallolelu" helmistä ja nuppineulasta. Kehdossa on myös helistin joka on tehty helmistä ja matolla palikkalaatikko, jossa on kuution muotoiset helmet palikoina.

Viikonloppuna aloitin isomman ristipistomaton tekemisen, pistely edistyikin vauhdikkaasti ja matto voi valmistua ennen keittiön kaappeja ; kaappien aloittaminenkin siirtyy jatkuvasti kun keksin uusia kivoja kokeiluja. Viime viikolla myös puutarhaprojekti edistyi, tein kirppikseltä löytyneisiin miniruukkuihin pallopensaita isoista puuhelmistä, joiden päälle liimasin vihreää silppua potpourri-seoksesta.

18.2.2007

Käsityöharrasteita...

Perjantaina posti toi hartaasti odotetut langat & kankaat! Ja kun löysin vielä sopivasti kirjastosta kirjan "Celtic, Medieval and Tudor Wall Hangings in 1/12 Scale Needlepoint" olikin viikonlopulle puuhastelua ihan riittävästi. Kirjassa oli pitkät ja hankalan näköiset selitykset pistoista ja paljon muitakin hyviä neuvoja, jotka jätin lukematta (voi vielä aiheuttaa ongelmia) ja hyppäsin suoraan mallikuviin, joista löytyi monta sopivaa "käyttökohdetta" langanlopuille. Sain vielä nopeasti hyviä neuvoja oikean kankaan valintaan ja nyt on jo Kukka&Lintu -aiheinen pistely edistynyt mukavasti. Värit on kyllä muuteltu sen mukaan mitä jämiä sattui löytymään, mutta näyttää silti mielestäni kivalta! Jos nyt ollaan ihan rehellisiä, niin muutaman kerran on tullut purettua väärään suuntaan tehtyjä ompeleita....
Viinirypäläterttu-pensaaseen sain liimattua lehdet kiinni, ikävä kyllä lehtiä oli liian vähän ja joudun paistelemaan taas lisää massaa. Ihan minikokoista pensasta en kuitenkaan halunnut tehdä, ettei marjatertut näytä jättikokoisilta (kun roikkuvat maahan asti pensaan latvasta).

12.2.2007

Korinpunontaa...

Ensimmäisen kerran uskalsin kokeilla, voiko minikoreja oikeasti tehdä itse vai onko kaikki ohjeet ja upeat mallikuvat huijausta. Nyt on pakko uskoa, kun näilläkin näpeillä sai aikaan uskomattoman ruman (ja vinon) mutta selvästi koria muistuttavan esineen -ja materiaalina oli harvinaisen kovaa paperinarua. Kun pääsen tutkimaan lankavarastoja tarkemmin, niin ehkä saan tehtyä muutaman kunnollisen korin ja punottuja kalusteitakin.
Viikonloppuna tilasin muliinilankoja isompaa mattoa (ja paria keskeneräisenä odottelevaa ristipistoräpellystä) varten. Maton valmistumisen todennäköisyys kohoaa heti huomattavasti, kun saan materiaalia sen tekemiseen.
Tammikuussa alkanut mini- boxin sisustus valmistui sunnuntaina, lopputulos on mielestäni aika hyvä (lamppu joutui vielä pieneen kirurgiseen toimenpiteeseen, mutta toipui nopeasti...) Tämä oli ensimmäinen tekemäni kunnollinen boxi, jossa kaikki tavarat on liimattu paikoilleen. Kuvia boxista joskus, kunhan lasin läpi kuvaaminen onnistuu.

10.2.2007

Lamppuja

Kartongin taitto -treenit takana ja kaksi lamppua valmiina! Joku kiva ihminen oli tehnyt valmiit ja selkeät ohjeet vekki-varjostimeen joten lampun teko onnistui minultakin. Näitä voisi tehdä lisääkin mutta hiukan matalampia, varsinkin vihreäjalkainen lamppu näyttää suhteettoman korkealta. Kovin hyvin lamput eivät kuitenkaan valaise, kun varjostin on liimattu puuhelmeen ...
Myös pari uutta nukkislelua helmistä ja balsasta valmistui tällä viikolla. Kuvasta jäi taas pois tulitikkumitta, mutta palikkalaatikko on 2x2cm. Kuvassa näkyy hyvin myös näpertelijän laiskuus: ristipistomatto on vieläkin silittämättä...
Tänään sain vihdoin massa-räpellykset paistettua; jouduin jo siirtämään ne kaappiin pois tieltä ja pölyä keräämästä, kun näytti siltä etteivät ikinä valmistu. Nyt on pensaallinen vasta paistettuja lehtiä ja marjoja odottamassa pensaaseen (=viinirypäletertun osia) liimausta. Aamulla tein vielä pieniä salaatintaimia ylijäämä-massasta, niille pitäisi vielä keksiä kivat purkit tai taimilaatikko.

2.2.2007

Valmiit matot

Kokonainen viikko ristipistoja tv:tä katsellessa ja valtavat matot ovat valmiita! Tulitikku-mitta jäi taas pois kuvasta, mutta sinisen maton mitat on 6x7,5 cm, kelta-vihreän 5x6 cm. Oikealla kukka-kokeilu, josta en tee mattoa (kuvio on hankala minikokoisten pistojen vuoksi eikä muutenkaan sovi mielestäni mattoon). Kukalle on keksittävä jotakin muuta käyttöä, korttiin ehkä?
Reunojen ompelu oli huomattavasti helpompaa, kun pistelin ristipistoja maton reunaan asti valmiiksi, käänsin ylimääräiset rivit maton taakse ja ompelin ristipistorivien välistä siististi. Ei erotu edes läheltä katsoen eikä reunat pingota ja kiemurtele kuten kelta-vihreässä matossa, jonka ompelin tiheästi (mutta epäsäännöllisesti) reunasta...
Nyt kun mattojen tekoa on harjoiteltu, voisin kokeilla jotakin isompaa -voin vahingossa eksyä taas keittiöprojektin pariin ja tehdä ison maton ruokapöydän alle. Mun vauhdilla maton oletettu valmistumisaika on ehkä syksyllä tai viimeistään jouluksi, siihen mennessä voi jo keittiön kaapitkin olla valmiit.