25.5.2007

Nukkisvaihdon paluupostia

Nyt on hyvä valkoima mattoja tulevaan taloon, makuuhuoneen matot vain puuttuu; sänkyäkään ei vielä ole, mutta on sentään päiväpeitto ja kisu peitolle makoilemaan ja muutakin kivaa makuuhuoneeseen sopivaa. Kylpyhuoneeseen ja keittiöön tuli myös tarpeellisia tavaroita -sähköliesi on ollut valmiina jo monta kuukautta ja nyt tuli patakinnas, kun en ole edes yhtä patalappua saanut itse aikaan! Kiitos vielä kaikille muille vaihtoon osallistuneille!

Nukkisvaihto-tavaroita


Nukkisvaihdon tavarat ovat jo matkanneet uusiin koteihinsa, joten tännekin voi laittaa kuvia. Ylemmässä kuvassa näpertelemäni tyynyt nukkisvaihtoon; onnistuin tuhoamaan yhden mustakankaisista, joten oli tehtävä tilalle yksi erilainen. Näitä tehdessä tuli ainakin opittua taas uusi ompelutekniikka ja kun nyt ei yhtään mitään muuta ja tärkeämpää tekemistä ollut niin tein vielä itsellenikin yhden tyynyn (kuvassa myös yksi kauppaa varten pistellyistä kylppäri/kynnysmatoista).

24.5.2007

Kierrätystä taas


Jäätelölusikasta, varrastikusta, kartongista ja putkenpalasta sai hyvän lapion puutarhaan, suoremmankin siitä olisi voinut tehdä mutta aika onnistunut räpellys kuitenkin. Alemmassa kuvassa valmiin lapion kanssa ulkovalaisin kierrätysmateriaaleista; muovikapseli Guinness -purkista, nappi, syömäpuikko ja kartonkia, taas! Kartongilla voi korvata kaikki puuttuvat osat... Olisi pitänyt maalata samalla lampulle jalustakin, mutta en innoissani huomannut että jotain puuttuu!?
Tänään posti toi ison kuorellisen nukkisvaihdon tekstiilejä! Uskomattoman sopivia keskeneräiseen keittiöön; hyvä että en ollut vielä tehnyt verhoja. Huomaa kyllä että joillakin on hieman enemmän kokemusta minitekstiileistä kuin minulla, harjoituksia kuitenkin jatketaan ja seinätekstiili edistyy kolme askelta eteen ja kaksi taakse -tahtia purkamisineen...
Puutarhasta puuttuu vielä istuimet ja kasvejakin tarvitaan lisää, kasvien osalta on vain ideat lopussa ja balsa ei ole itsekseen sahautunut osiin, vaikka olen jo pitempään odotellut ihmettä.

21.5.2007

Viikonlopun puuhastelut

Lauantain päiväretki Porvooseen oli nukkistelijalle muuten onnistunut, mutta rahapussihan siellä taas laihtui! Piti vain käydä hakemassa kastelukannu lelukaupasta (Niin, kun en ikinä saanut kartonki- ja massakokeiluja onnistumaan...), mutta tarttui keittiökamaa taas näppeihin. Sinivalkoinen pullomainen maljakko (keramiikkaa?!) ja aivan ihana metallinen soikea kalanpaistovuoka pääsevät tulevaan keittiöön!
Kävin myös keräilijöille tarkoitetussa ministely-kaupassa kuolaamassa niiden kalliimpien posliinien ääressä ja ihailemassa upeita kaappeja, mutta oli pakko jättää ostamatta että puutarhalla on edes jotakin toivoa valmistua.
Aloittamani pensas on kasvanut monella oksalla ja puutarhakalusteita petsataan, joten hitaasti kiiruhtamalla tulee valmista.
Helmikuussa aloitettu seinävaatekin on taas edistynyt, muut pistelyräpellykset syrjäyttivät hitaasti edistyvän työn välillä, mutta periaatteesta en halua jättää mitään kesken joten tämäkin on tehtävä valmiiksi.

18.5.2007

Paistoksia

Vihdoinkin sain tehtyä lisää lehtiä ja marjoja pensaita varten. Samalla kokeilin erilaisia omituisia viritelmiä.; kaalit/keräsalaatit näyttää liian tasavärisiltä (ehkä nekin löytävät sopivan paikan jossakin vaiheessa) epämääräisen vihertävävä kasa punaisilla räpellyksillä tuossa alhaalla yrittää esittää jotakin tiivistä kukkapuskaa.... Kokeilin samalla mahdollisuutta tehdä laattoja massasta, tuntuu olevan helppoa kun käpälällä tasoitetut koekappaleetkin onnistuivat.
Massanäpertelyitä varmaan jatketaan taas pian, kun Tallinnan matkalta tarttui mukaan uusia VAALEITA muovisia "tikkuja" muotoilua helpottamaan.

10.5.2007

Maalattuja puutarhatarvikkeita

Löysin sitten sen ämpärin kaavankin, kun tajusin katsoa minipuutarhakirjastani?! Nyt on joka tapauksessa ämpärit ja tynnyri valmiina ja Tiimarin puutarhatyökalut tuunattu maalilla (ja tehty lapiosta "suomalaismalli" upella kartonkikahvalla). Kastelukannu on vieläkin tekemättä -kartonkimalli on jo roskiksessa... Uusia ideoita mietitään, jos en muuten onnistu niin teen sen massasta.
"Kaupan" tuotevalkoimaa laajennetaan myös; uusia pieniä ristipisto-mattoja on näperrelty tv:tä katsellessa. Samalla pitäisi miettiä tarkemmin keittiöön tarvittavaa pikkumattoa, malli pitäisi ensin tehdä jollakin sopivalla ohjelmalla ettei tarvi pistellessä enää suunnitella (ja purkaa...).

8.5.2007

Salaista näpertelyä....

Monta iltaa on kulunut papereita taitellessa, mutta nukkekotitavaroitakin on tullut tehtyä monta (ja lisäksi paljon harjoituskappaleita!). Valmiit tavarat ovat menossa nukkisvaihtoon, joten kuvia tulee vasta myöhemmin. Puutarhakin on edistynyt taas vähän; rautalangasta ja kukkateipistä nypersin epämääräisiä köynnöskasveja, joilla ei luonnosta löydy esikuvaa. Pienoismallimaalikin pääsee vihdoin käyttöön, kun saan väänneltyä kunnollisia ämpäreitä kartongista (niille oli mallikin jossakin, mutta sitä on nyt etsitty kissojen, koirien ja suurennuslasin kanssa jo kaksi päivää ilman tuloksia). Pitäisi vielä kehitellä malli kastelukannua varten, kartongista teen ainakin koekappaleen.
Lahden askartelukauppa & kirppis -kierrokselta tarttui mukaan coctailtikkupakkaus nukkista varten -niille tikuille ei ole mitään käyttöä (vielä), mutta ne puiset purkit on juuri sopivan kokoisia tynnyreitä.
Ja Paperikuu on kauppa, johon mua ei saa toista kertaa päästää sisään ilman vartiointia...