9.7.2008

Pöytä puutarhaan


Pitkään suunniteltu puutarhapöytä on vihdoin valmis! Jäätelötikkuja on ollut iso pussillinen kaapissa jo pitkään odottamassa käyttöä (tähän mennessä olen saanut vain joulukoristeeksi rakennettuun talviterassiin upotettua isomman määrän tikkuja). Puutarhaan halusin pyöreän pöydän, mutta tikkujen mittailu on tarvittavien hankalien kulmien vuoksi aina jäänyt myöhemmäksi...
Loppujen lopuksi olikin helppo tehdä, kun piirtelin mallin ensin paperille. Jopa tikkujen sahaus onnistui hyvin viimeiseen palaan asti, sen onnistuin jotenkin sahaamaan lyhyemmäksi ja huomasin mokan vasta kun olin liimannut kaikki osat. "Melkein pyöreä" pöydänkansi jäi loman ajaksi odottelemaan -ei kelvannut loman jälkeenkään, vanha pala irti ja uusi tilalle, sitten vielä pöytään jalat (tein samanlaiset kuin valkoiseen tarjotinpöytään, kun ristirakenne on aika tukeva).
Kuvassa pöydällä on puuvalmis maljakko, maalattu valkoiseksi mutta koristeet vielä puuttuu. Jotenkin epäilen, että sinistä siihenkin vielä tulee sudittua...
Pöydän halkaisija on n. 6,7 cm korkeus n. 4 cm; on siis melko suuri puutarhaan (yritän tehdä sitä suunnilleen 1:16 mittakaavaan), mutta jotenkin pöydät muuttuu aina niin ahtaiksi, kun yritän laittaa astioita yms. paikalleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen pöytä!!

Minna Hatara kirjoitti...

Hienosti olet saanut käytettyä hyväksi tikkujen pyöreän pään. Yleensä kun niistä tulee aina napsittua nuo pyöreät osat pois tieltä.