19.3.2008

Pergola

Tästä tikkukasasta lähdettiin.... Ja tikutkin tietysti loppui kesken -sainkin hyvän syyn tehdä taas kierroksen Variston kaupoissa.










Ja tämä oli lopputulos. ..
Enää ei puutu kuin penkki tuonne "katon" alle ja iltapäiväkaffit voi nauttia mukavasti (no ei sentään sateella, mutta harvoin näissä minimaailmoissa vettä tai räntää tuleekaan niskaan).

Askartelukaupoista vielä... Sinooperi oli muuttanut uuteen paikkaan ja nukkekotikalusteita (ja joitakin muita minitavaroita) oli ihan kivasti esillä.

12.3.2008

Pöytäkin kukkii

Tarjotinpöytäkin valmistui, kun tein ensin arkeologisia kaivauksia materiaalien keskellä -jostakin vaihdosta olin saanut minikokoisia puutikkuja, jotka olivat sopivan leveitä pöydän jaloiksi. Suunnattomalla lahjakkuudella (tai ehkä hullun tuurilla...) sain sahattua pöydän jalat ensimmäisellä yrityksellä oikein eikä huomattavaa keikkumista ole havaittavissa. Vähän maalia pintaan, servettikuva (erikeeperillä tietysi, ei mitään kunnon servettilakkoja) ja hopeamaalia puukuvioihin (jotka esittävät jotain hienoja tarjottimen kantamisjuttuja). Pienet puukuviot on taas siitä samasta seinähärpäkkeestä, josta on tehty jo lyhty ja keittiövaihdon pannunalusia, riittoisaa materiaalia!
Pöydällä on suorastaan fantastisen upea mikä-lie-kasvi, joka on liimattu kasaan massailujen jämäpaloista, jos ei tästä muuta hyvää sanottavaa löydy niin onpahan ainakin oikeassa mittakaavassa -ja saa kaikki muut kasvit näyttämään entistäkin ylimitoitetummilta.

9.3.2008

Lisää kasveja


Pergolan rakentamista ei ole vieläkään aloitettu, materiaalien kanssa hiukan ongelmia taas vaihteeksi (kaikki näyttää liian massiiviselta näin pienessä mittakaavassa!). Ratkaisuja miettiessä on ollut mukavasti aikaa leikkiä taas emalimaalin kanssa (yllättävän riittoisaa maalia 14 ml purkissa!?!) Vääntelin kartongista kaksi ämpäriä ja pikaliimasin näppini tiukasti tuohon jättikokoiseen lyhtyyn, sen jälkeen maalia sekä omiin näperryksiin että valmiisiin "ruukkuihin" (pullonkorkki ja ne pari puista mitä-lie, jotka ostin Askarellista).
Puuruukkujen kukat on valmiita muovikasvien osia, pullonkorkissa asuu uusilla leikkureilla (nimipäivälahjaksi sain salkullisen lisää leikkureita...niitähän ei vielä monta ollutkaan) ryppypaperista leikattuja lehtiä ja valmiita paperikukkia. Aluksi tässäkin ruukussa oli valmiita muovilehtiä, se viritys näytti niin järkyttävältä että oli pakko kiskoa lehdet äkkiä pois. Tähän uuteen versioon olen aika tyytyväinen -parasta ollakin koska se on liimattu kiinni jo!