31.1.2007

Epämääräistä näpertelyä

Kaikenlaista pientä on tullut taas tehtyä, mikään ei kuitenkaan ole kunnolla valmista. Kalusteita on maalaamatta ja massasta tehdyt marjat, lehdet ja keittiötarvikkeet on paistamatta (keräävät mukavasti pölyä tuossa pöydällä).
Yritin tehdä ensimmäisiä kunnollisia mattoja boxiin ja kylpyhuoneeseen ristipistoilla aida-kankaalle ja hitaasti etenee sekin -reunat on vielä ompelematta. Ja tietysti molempia pitää tehdä yhtä aikaa, olis ihan liian helppoa tehdä ensin toinen valmiiksi...
Lisäksi jossain vaiheessa tuli tehtyä toinen nukkekodin nukkekoti -ja sille ensimmäisellekään ei ole mitään käyttöä! Uudessa versiossa on kuitenkin jopa tapetit seinissä, mutta kalusteita tulee vasta kun ei ole mitään muuta tekemistä ja ilmenee pakottava tarve siirtyä näpertelemään suurennuslasin avulla.

23.1.2007

Jääkaappi valmis!

Tai ainakin melkein valmis... Pitäisi vielä lakata pinta niin näyttäisi vähän aidommalta. Oveen on tehty tyylikäs metallikahva hammastikusta ja parista tulitikun palasta. Hammastikkujen kulutus kasvaa muutenkin kiihtyvällä vauhdilla: "lasihyllyt" lepäilevät mukavasti hammastikkujen varassa (pitäähän hyllyt saada siivousta varten irti). Hyllyt on leikattu mattopuukolla CD-kotelosta (tuutilullalle kiitos tästä vinkistä!), leikkaaminen ei edes ollut kovin vaikeaa ja kotelon reunasta sai hyvät korotetut etureunat hyllyihin. Tajusin jopa hyllyjä leikatessa ettei alaosaan voi ovilokeroiden vuoksi tehdä yhtä syviä hyllyjä, sopii ovikin kiinni vaikka on mehupullot (kuvassa vielä tyhjiä) lokeroissa. Ovilokeroiksi on napattu tietokoneen liittimien suojat -juuri sopivaa kokoa silmätippapulloille... Kukahan näidenkin mitoista päättää?!

21.1.2007

Projektit edistyvät

Muistin vihdoinkin kuvata mininukkekodin -ja näyttää kuvassa vielä kamalammalta kuin oikeasti. Portaikkoa en taloon tehnyt koska se vie niin paljon tilaa näin pienessä rakennelmassa, asukkaat saavat kiivetä tikapuita ulkokautta.
Puutarhaboxia varten printtasin siemenpusseja netistä, perfektionismi -kohtaus iski ja oli pakko saada pusseihin oikeita siemeniä (kaikissa samoja unikonsiemeniä, koska olivat tarpeeksi pieniä). Kananmunakotelosta leikatut laattakivet on myös maalattu valmiiksi.
Keittiöprojekti konttaa myös hitaasti eteenpäin: jääkaappi on jo liimattu kasaan ja maalattu, vielä puuttuu lasihyllyt ja pitäisi olla jotain mistä kiskoa oven auki ettei tarvi nälkäisten kynnet verillä oven reunoja rääpiä.
Pian onneksi pääsen täyttämään kaappia herkuilla!

16.1.2007

Uusia projekteja

Viikonloppuna näpertelin netistä löytyvän mallin mukaan istutuspöydän "puutarhaa" varten -Irenelle kiitos linkistä. Pöytä odottaa vielä pintakäsittelyä, erikeeperillä liimatessa sain niin paljon sotkua aikaan ettei petsaus onnistu kunnolla ja on löydettävä joku muu idea.
Viikonloppuna aloitettu nukkekodin nukkekoti valmistui myös, aamulla liimasin viimeiset kalusteet paikalleen. Lopputulos ei ole millään asteikolla mitattuna tyylikäs, eikä kalusteiden asettelu pinseteillä ole varsinaista huvia, mutta kaikkea pitää kokeilla! Materiaaleja kuitenkin oli helppo löytää niin pieneen mittakaavaan, helmistä tuli hyviä lamppuja ja nastoista pöytiä, koriste-esineet oli kuitenkin pakko jättää pois eikä sopivan kokoista nukkeakaan taloon löytynyt asumaan (jopa joulukalenterin lelut kolauttavat päänsä ovenkarmeihin).
Seuraavaksi pitäisi aloittaa jääkaapin tekeminen; sitä olen yrittänyt vältellä jo kauan, mutta keittiö ei etene ennen kuin "pakolliset" kalusteet valmistuvat.

14.1.2007

Ruukkukukkia

Innostuin kokeilemaan ruukkukukkien tekoa Marian ohjeita "vähän" soveltaen. Ensimmäisen kukan tein eilen illalla; lehdet tein maalarinteipistä ja maalasin, päivänvalossa väri näyttää aivan väärältä (pimeässäkö tuli sekoiteltua maaleja?!) ja toiseen kukkaan tein lehdet paperinarusta ja kasvi näyttääkin paljon terveemmältä.
"Leikkokukka" lasissa on kokeilu, en tiedä edes itse mikä kasvi on kyseessä... Lasi on mini-huulipunan korkki, niistä on tulossa säilytyspurkkeja keittiöön kun saan kannet tehtyä tai etsittyä roina-varastosta sopivia nappeja.
Järkyttävän rumat rihkamakorut, jotka olivat jo matkalla roskikseen, on näpsitty kultalusikoiksi espresso-kuppeihin -pituutta lusikalla on 8,5 mm (n. 10 cm oikeassa maailmassa) joten ovat liian pieniä muuhun käyttöön, mutta kultalusikat on aina kultalusikoita!
Ja ensimmäistä kertaa kuvassa on mukana mittana tulitikku, edistystä! Toinen edistysaskel tuli otettua kameran kanssa, kun tajusin että talosta löytyy kaksi kameranjalustaa ja jos jalustan yhdistää kameraan ja ottaa kuvan itse-laukaisijalla saa paljon todennäköisemmin heilahtamattomia ja tarkkoja kuvia.

13.1.2007

Valmis myyntiteline

...langoille, näköjään. Joten se siitä lahjatavarakaupasta. Lankakeriä oli hauska tehdä, into loppui vasta siinä vaiheessa kun olisi pitänyt printata jostakin niille "vyöt", joten ovat vielä hieman kesken. Tuli kuitenkin käyttöä kaapissa pyörineille langoillekin, ovat niin vanhoja etten edes muista mistä ylijäämät ovat kotoisin. Lisääkin pitäisi vielä näperrellä, kun hyllyt näyttää aika vajailta (ja laatikoihin ei riittänyt mitään varastoitavaa). Onneksi näitä voi tehdä vaikka tv:tä katsellessa illalla.
Ehdin taas unohtaa kuinka hitaasti metallin väriset tussit kuivuu muovilla... Kahvimyllyä tehdessä sormet oli täynnä kultaisia täpliä ja myllyssä sormenjäkiä; sama moka tuli tehtyä laatikoiden vedinten kanssa, nyt on vaan sormet koristeltu hopealla (se väri kun kuivui salamavauhtia sormiin vaikka vetimistä sitä tarttui vielä tunnin kuivattelun jälkeen.)

Lahjatavarakauppa kasvaa...

Myyntitelineen raato oleili monta päivää työpöydällä ennen kuin sain liimattua sen kasaan ja maalattua. Poikkeuksellisesti maalasin sen harmaaksi, yleensä kaikesta tulee valkoista vaikka suunnittelisin kuinka värikästä... Tulitikkulaatikoista on vaikea tehdä mitään, kun ne vääntyilevät liimatessa joka suuntaan -liian ohutta materiaalia minun käpäliini. (Ja minä kun suunnittelin oikovani mutkat suoriksi keittiön laatikostoissa valmiiden laatikoiden avulla, saahan sitä suunnitella mutta tämä on pakko jättää toteuttamatta.)
Muutenkin koko myyntiteline näytti suunnitelmana, pari viivaa ruutupaperin kulmassa, paljon helpommin toteutettavalta. Lisää telineitä kauppaan ei tule, alan suosia tavallisia hyllyjä!
Lahjatavarakaupasta on muutenkin tulossa sekatavarakauppa, laajennus menossa jo ennen avajaisia...


6.1.2007

Kukkia

Kukkia juhlapäivän kunniaksi!
Kukkien näpertely oli hidasta ja rautalanka-varsien liimaus valmiisiin kukkiin hankalaa, onneksi asetelmaa voi vähän parannella viher-hörhöillä (ovat oikeasti kotoisin ikean halvasta potpourri-sekoituksesta).
"Maljakko" on jätti-lyijykynästä, irronnut jo vuosia sitten ja pyörinyt mitähän-tästäkin-tekisi -laatikossa odottamassa uusiokäyttöä; mitään ei siis kannata heittää pois!
Nyt on sitten se "pakollinen" kukka-asetelma minullakin, kun kerran kaikilla muillakin mini-harrastajilla näyttää näitä olevan.
Viherkasveja ehkä teen myöhemmin lisää, koska vihreitä kasvin paloja on vielä paljon jäljellä.

5.1.2007

Kuvia pikkusälästä

Aikaisemmin tehdyt kirjat ja pesuainepullot ja samassa kuvassa vielä pari uutta kirjaa ja hatturasia, jotka on tehty printtiarkeista. Liimasin valokuva-albumin alkuosaan kuvia niin innokkaasti, että loppuun jäi tyhjiä sivuja mutta kenen albumit ei muka jää vajaiksi?!
Löysin vanhoja minikokoisia silkkinauha-ruusuja ja oli pakko alkaa kehittelemään kukka-asetelmaa -tietysti kukkia oli liian vähän ja nyt näpertelen sormet verillä kreppipaperista lisää. Hyvä että on täksikin illaksi riittävästi ohjelmaa...

3.1.2007

Eksyin aiheesta taas

Eilen näpertelin kuulakärkikynien osista shampoo-pulloja ja yritin löytää netistä etikettejä, kun ei löytynyt niin leikkasin näytepakkausten tarra-etiketeistä sopivia logoja ym. kivaa pulloihin.
Etikettejä etsiessä löysin kivan linkkisivun ja sitä kautta minikokoisia vanhoja valokuvia -tietysti oli pakko printata kuvat ja tehdä valokuva-albumi. Olen nyt virallisesti täysin vinksahtanut tähän harrastukseen: sidoin illalla 2,5x2,5 cm kokoisen kirjan ja tein oikeaoppiset kannetkin (mallia vanha valokuva-albumi, tietysti).
Tein myös pari "huijaus-kirjaa", joissa on vain yksinkertaiset liimatut sivut ja pahvikannet (etukansissa kuvat kirjakerhon mainoksesta, kiitos vain!) Toinen on sentään keittokirja, joten vielä yritän pysyä keittiöaiheessa.

1.1.2007

Keittiöprojekti jatkuu taas

Keittiön allas valmistui vihdoinkin, ei tätä vielä monta viikkoa olekaan näperrelty. Itsekovettuvat massat ei näytä olevan paras lajini -alussa oli hieno suunnitelma ja mitat, lopputuotteena iso kasa kertaalleen käytettyä massaa ja eläinten juottoallasta muistuttava vino räpellys. Toisaalta hyvä tietää jos haluan jossakin vaiheessa tehdä eläintarhan tai hevostallin, niin on altaan malli jo valmiina... Hanastakaan ei tässä versiossa tule vettä, se on näppärästi katkaistu kulmakoukusta (vinkelskruv på svenska) ja lisätty pari pientä metalliosaa, altaan pohjalle on leikattu tuikkukiposta ympyrä ja siihen muutama reikä niin olematon vesi pääsee pois altaasta.
Tulevaa kauppaa varten keksin uuden metallimaljakon mallin (siis hopeaa tietysti!): kynän kärkiosa ja 2 metallirengasta. Tämäkin näyttäisi paremmalta, jos olisin katsonut liimatessa että osat on suorassa...